(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Bij wijze van overdrijven schrijven we hier op RollingStoned weleens dat bepaalde wietsoorten druipen van de thc, maar deze strain doet dat dus letterlijk. De soort heet Pinkman Goo, zou het de enige wietsoort ter wereld met deze ubervette eigenschap zijn?

Alsof het een naaldboom is gutst de hars van Pinkman Goo rechtstreeks uit de bladnerven en van onderuit calyxen. Een eigenschap die we bij geen enkele andere wietsoort zagen. Kijk voor we verder gaan maar eens naar de plakkerige harsdruppels, je zou ze zo in een dab rig druppelen als je ze ziet!

Meer THC?

Natuurlijk is Pinkman Goo inmiddels aan een labtest onderworpen. Toppen met de siroop-achtige harsdruppels bleken volgens de kwekers van Pinkman Goo daarbij zo’n 4 procent meer THC te bevatten dan toppen die geen druppels bevatten.

Pinkman Goo is een wietsoort van de hand van een breeder genaamd Twompson Prater. Toevallig genoeg vond zijn zus een container met drie zaden achter een kachel. Hij kweekte de zaden op en dat was de geboorte van Pinkman Goo. Een paar weken in de bloeifase merkte hij de harsdruppels voor het eerst op.

Guttatie

Het is natuurlijk wel erg toevallig allemaal, dit verhaal. Hoewel de foto’s er indrukwekkend uitzien, net even iets té toevallig naar ons idee. Vooral het verhaal over de drie gevonden zaadjes die net deze bijzondere eigenschap blijken te bezitten.

Hoe zit het dan echt? Wel, het blijkt een trekje te zijn dat in de plantenwereld vaker voorkomt en guttatie genoemd wordt. Hieronder een foto van een Moonshine Haze uit 2011 met een dikke druppel hars erop. Hoewel hars..? Het blijkt het sap van de plant te zijn en bevat geen extra THC, desondanks pakte deze Moonshine Haze wel de eerste plaats op de High Times Cannabis Cup in 2011.

Het komt bij cannabisplanten bijna nooit voor, maar guttatie is een bekend fenomeen in de plantenwereld. Het is het uitscheiden van sappen. De meeste planten scheiden deze druppels niet uit omdat de stomata (huidmondjes) ’s nachts doorgaans gesloten zijn.

Wanneer de aarde echter erg vochtig is en de nacht het verdampingsproces onderdrukt, kan het bij een hoge luchtvochtigheid gebeuren dat de sapstroom onder druk komt te staan. De hoge druk van de wortels op de sapstroom kan er dan voor zorgen dat sappen een uitweg vinden via de bladnerven en de calyxen. Het proces wordt guttatie genoemd.

(advertentie)