(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Voor cannabismensen worden duizend en één dingen gemaakt, van verdampers tot speciale aarde en voeding voor wietplanten. Maar wist je dat er ook een hoop dingen zijn die je waarschijnlijk gewoon al in huis hebt voor je wiethobby? Hier zijn er negentien, en ze zijn superhandig!

Een van de toffe kanten van cannabis, is dat je er zo lekker mee kunt experimenteren. Op die manier zijn zelfs veel uitvindingen voor cannabisliefhebbers ontdekt zoals het persen van Rosin. Of je nou graag wiet kweekt, rookt of concentraten maakt, het kan ook allemaal met huis-tuin-en-keukendingen, let’s go!

1. Honing

Honing is een uitstekend huis-tuin-en-keukending, je kunt het namelijk gebruiken om stekken mee te laten wortelen in plaats van stekkengel of stekkenpoeder, kijk maar.

2. Waterstofperoxide

Een klein beetje waterstofperioxide in hydrosystemen gaat schimmels tegen en brengt extra zuurstof in het water. Zaden ontkiemen ook sneller in water met een klein beetje waterstofperoxide. Super huis-tuin-en-keukending dit!

3. Melasse

Melasse is een stroopachtig bijproduct van de productie van suiker uit suikerriet of suikerbieten. Het zorgt voor een beter bacteriologisch bodemleven en bevat tevens sporen-elementen, suikers en chelaten. Het kan je wiet een betere smaak geven maar gebruik het met mate. Daarnaast beschikt melasse over ongedierte bestrijdende eigenschappen.

4. Satéstokjes

Satéstokjes zijn de bom! Ze zijn superhandig voor kwekers en wietrokers. Gebruik Satéstokjes om een klein gaatje in de grond te prikken voor een zaadje, of leeg er je bong, pijp of verdamper mee.  Als zaailingen wat teveel strekken kun je ze met satéprikkers makkelijk ondersteunen.

Zaailingen kiemen in plastic bekers gaat uitstekend!

5. Plastic bekers

Plastic bekertjes zijn geweldige kleine potjes voor zaailingen en stekken. Prik wel een paar gaten onderin voor een goede afwatering.

6. Zuiveringszout

Gebruik zuiveringszout om schimmels en sommige ongewenste insecten mee te bestrijden. Wanneer je zuiveringszout en azijn combineert kun je je eigen CO2 generator maken.

7. Magere melk

Magere melk is niet alleen lekker om te drinken, het werkt ook nog eens heel goed tegen meeldauw. Besproei je planten hiervoor met een mengsel van 1 deel magere melk en 9 delen water.

8. Citroenzuur, azijn

Met azijn en zuiveringszout maak je zo een kleine CO2 generator, maar azijn is ook een prima middel om je voedingswater mee aan te zuren. Citroenzuur werkt trouwens ook prima. Let wel op want in hydrosystemen werken deze huis-tuin-en-keukendingen dan weer niet. Dan kun je beter een flesje pH-min kopen op basis van salpeterzuur kopen.

9. Koffiefilters

Koffiefilters, en dan met name de ongebleekte, zijn geweldige huis-tuin-en-keukendingen. Je kunt er zaden tussen laten ontkiemen, wiet en alcohol mee filteren voor wietolie of kief, wiet of hasj in doen bij het persen van een smakelijke portie rosin.

10. Bakpapier

Bakpapier is vooral handig en eigenlijk ook best een noodzakelijk huis-tuin-en-keukending wanneer je rosin perst. Dat doe je namelijk tussen een stuk bakpapier, dan kun je je concentraat er later gemakkelijk vanaf schrapen.

11. Stijltang

Pak de stijltang van je meisje (of je moeder), en pers je eigen cannabisconcentraat. Jammie!

12. Spaarlampen

Dikke kans dat je al een paar kweeklampen in huis hebt. Spaarlampen zijn namelijk prima voor dat doel, je kunt er zelfs een gram wiet per Watt mee kweken. Moet je het wel goed aanpakken natuurlijk.

13. Alcohol

Pure consumptiealcohol is een geweldig huis-tuin-en-keukending voor wietliefhebbers. Je kunt er je stekken preventief mee behandelen tegen spint en spinteitjes, je kunt het gebruiken als oplosmiddel voor wietolie en je kunt er je gereedschappen mee ontsmetten na een gevalletje toprot.

13. Afwasmiddel

Een klein beetje afwasmiddel zorgt ervoor dat neemolie beter oplost om ongedierte mee te bestrijden. Mocht je aarde een keer zo droog geworden zijn dat het water niet goed meer opneemt, voeg dan een druppeltje afwasmiddel aan je water toe. Het verlaagt de oppervlaktespanning van het water zodat de aarde het gemakkelijk weer kan opnemen.

14. (Weck)potten

Weckpotten zijn echt niet bedoeld om suiker en pasta in te bewaren, maar om je wiet na het drogen in te curen. Zet ze dan wel in het donker, want in het licht breekt THC snel af. Een paar weken in een glazen weckpot en je wiet smaakt een stuk lekkerder!

Een oude (weck)pot maakt een geweldige plaats om je wiet in te laten rijpen.

15. Je smartphone

Je smartphone is niet om mee te bellen, maar om wiet mee te kweken. Download daarvoor een van de vele wietapps die er inmiddels zijn. Maar de beste kweekfunctie is misschien nog wel de luxmeter die standaard zit ingebouwd. Daarmee kun je dus precies meten waar je plant het meeste licht opvangt.

16. Panties

met panties kun je ook alle kanten op. Je kunt ze als een soort theezakje gebruiken wanneer je wietolie maakt met alcohol, maar je kunt met een pantie ook gewoon je eigen kief zeven. En daar kun je dan weer heel goed rosin concentraat van maken 😉

17. Fruit(tella) en groente

Stevige fruit en groentesoorten zoals appels, peren, wortels, pompoenen en zelfs watermeloenen maken uitstekende wietpijpen of waterpijpen als je er even geen bij de hand hebt. Gewoon even appelboren en roken maar. En na afloop eet je ze gewoon op voor de vitamientjes! Lekker gezond stoned worden heet dat. Fruittella’s doen het trouwens ook prima als wietpijp.

18. Petfles

Zaag een lege frisdrankfles doormidden en de onderkant is een propagator voor ontkiemende wietzaden. Bewaar het bovenste deel ook, want daar kun je dan weer knetterstoned mee worden (nr.13).

19. Emmer + ijsblokjes

Met een emmer kun je eigenlijk ook alle kanten op. Bouw hem om tot DWC hydrosysteem of maak gewoon een lekker portie gumby hasj. Dat is ice-o-lator hasj waar je dus geen ice-o-lator zakken voor nodig hebt. De trichomen zakken namelijk vanzelf naar de bodem, zo werkt het. Als je een paar hele grote emmers hebt kun je er zelfs wiet IN kweken.

[Openingsfoto: Odua Images, Shutterstock]
(advertentie)