(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het lijkt niet op wiet, maar is het wel: Ducksfoot. Ducksfoot werd ontwikkeld door een onbekende kweker als de ultieme gecamoufleerde plant om onopvallend buiten mee te kweken. Alleen waren zaden lastig te krijgen en was de soort niet de allerstabielste op de markt. En laat daar deze zomer nou precies verandering in komen. Dutch Passion komt dan namelijk met hen eigen Ducksfoot variant: Frisian Duck.

Het mooie aan Ducksfoot variëteiten is dat je er door het onopvallende uiterlijk zo aan voorbij loopt. De planten lijken namelijk helemaal niet op wiet, zeker niet in de groeifase. Dit komt doordat de vingers van de bladeren met elkaar vergroeid zijn, net als de zwemvliezen van een eendenvoet dus. En dat maakt deze opmerkelijke genetica ideaal voor guerrilla kweken. Zet ze gerust in je plaatselijke park of bos, je hoeft je geen enkele zorgen te maken dat ze ontdekt worden.

Voor Frisian Duck heeft Dutch Passion de originele Ducksfoot gekruist met hun sterkste buitenplant, de Frisian Dew. Hierdoor is de Frisian Duck sterk en uitermate goed bestand tegen schimmels en het koudere West-Europese klimaat. Ook kan ze net als de Frisian Dew, tegen het einde van de bloeifase prachtig paars kleuren.

Frisian Duck kan buiten ongeveer 2,5 meter hoog worden en wanneer je haar op tijd zaait is ze aan het begin van oktober klaar om geoogst te worden. Haar toppen worden compact en hard en geuren kruidig naar pijnbomen, citrusfruit en bos, evenals de smaak. De high is goed en vergelijkbaar met een actief sativa-effect. De oogst is gemiddeld, wat voor buitenplanten doorgaans betekent dat je een behoorlijke hoeveelheid wiet kunt oogsten, zeker wanneer je de Frisian Duck met haar ‘eendenvoetjes’ in de volle grond zet.

Met haar opmerkelijke onopvallende uiterlijk, haar prima kweekgemak en haar uitstekende schimmel-resistentie is Frisian Duck een ideale buitenplant waar ook beginnende kwekers goed mee uit de voeten kunnen. Maar ze doet het dus ook prima onder kunstlicht.

(advertentie)