(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Trakteer jezelf deze kerst nou eens op wat lekkers te dabben! Een goede portie smakelijk concentraat kun je veilig en gemakkelijk zelf maken met de rosin tech. Dat pas je toe op wat gumby hasj voor een gegarandeerde fantastische kerst. En als je nou denkt, ‘gumby hasj?, dabs? rosin tech?’ lees dan vooral door, er gaat een wereld voor je open.

Tenzij je de afgelopen drie jaar onder een steen hebt gezeten, heb je vast weleens van dabben gehoord? Het is een vorm van hasj roken waarbij de hasj op een roodgroeiende vaak titanium dabnagel wordt laten vallen en in damp opgaat. De transparante goudgele hasj ziet er jaloersmakend lekker uit en dat is het ook. Dabben kun je alleen niet met ieder ordinair stukje hasj, dat doe je met concentraat. We zullen je uitleggen hoe je dat zelf kunt maken.

Do the dab!

Concentraat is eigenlijk een heel pure vorm van hasj waar totaal geen enkel plantmateriaal meer in zit. Je kunt zeggen dat het al het goede is uit cannabis, en niets meer. Een goed concentraat bevat alle smaakstoffen en werkzame stoffen en als je het verhit smelt het en komt er geen rook maar damp vrij. Dit maakt dabben superlekker, superstoned en nog gezonder dan gewoon wiet roken ook! Er is alleen één klein probleempje met dabs; coffeeshops mogen ze niet verkopen en zelf maken is een gevaarlijk werkje waarbij je goed moet weten wat je doet. Gelukkig is er ook een methode waarop je wel veilig je eigen dabs kunt maken en dat is de rosin tech. We zullen je uitleggen hoe je het meeste concentraat uit je wiet haalt door de rosin tech te combineren met de gumby hasj methode.

Rosin tech

Met de rosin tech kun je concentraat maken zonder oplosmiddel. Door hitte en druk uit te oefenen op een wiettopje pers je het concentraat als het ware rechtstreeks uit je wiet. Wanneer je de rosin tech echter toepast op wiet, haal je er niet veel concentraat uit. Bovendien vergt de techniek nogal wat oefening, je hebt er compacte wiettopjes voor nodig en het kost je waarschijnlijk best wat wiet om het onder de knie te krijgen. Makkelijker is het om je concentraat uit een stukje hasj te persen, daar druipt de rosin in dikke druppels vanaf.

Rosin, rechtstreeks uit een wiettop geperst.

De standaard Rosin techniek gaat als volgt en vergt een beetje oefening. Je gebruikt voor het beste resultaat steeds een klein topje wiet tegelijk, zeg maar een kwart gram. Het werkt het beste met sterke wiet en compacte toppen. Knip van een rol bakpapier (bij voorkeur ongebleekt) een stuk af van ongeveer 10 bij 10 centimeter en vouw dat doormidden. Doe daar een klein topje wiet tussen en pers dat een paar seconden stevig (=vrij hard maar niet zo hard dat de stijltang breekt) in de hete stijltang. Door de hitte en de druk perst de olie uit het topje en vormt het kleine druppels concentraat op het bakpapier. Schuif het topje naar een schoon stuk van je bakpapier en doe een tweede persing. Als je uitgeperst bent verzamel je alle olie met een dabber (titanium staafje) bij elkaar en kun je meteen los op je nail of in je dab-pen.

Rosin tech met hasj

vormt de perfecte grondstof voor wat heerlijke dab-bare Rosin. Het extract dat je hiermee krijgt heeft een heerlijke hasjsmaak, is donker van kleur en maakt je zo stoned als een garnaal. Een hele goede upgrade van je hasj dus! De Rosin Tech werkt met hasj op bijna dezelfde manier als met wiet, je hebt er alleen een stukje filterdoek bij nodig, maar een stuk vitragestof werkt ook prima. Het voornaamste verschil is dat je opbrengst veel groter is en je dus al na een keer persen een paar lekkere dabs hebt!

Als je rosin uit hasj of kief perst heb je een zeer grote opbrengst.

Van wiet naar hasj

Een goedkoop bronmateriaal voor je Rosin kan een stukje buitenlandse hasj uit de coffeeshop zijn. Kies gewoon de allergoedkoopste, want je gaat het zelf upgraden met de rosin tech. Voor 5 euro per gram kun je geen buil vallen en heb je voor een tientje al genoeg hasj voor een grammetje concentraat. Wil je je eigen wiet gebruiken dan kun je daar ook eerst ice-o-lator hasj van maken. Heb je ice-o-lator zakken dan kun je die natuurlijk het beste gebruiken, maar ook zonder die zakken kun je ice-hasj maken. De kwaliteit daarvan is dan niet zo goed als wanneer je wel ice-o-lator zakken gebruikt, maar dat komt helemaal goed wanneer je er rosin van perst.

Gumby hash zinkt vanzelf naar beneden, daar heb je geen ice-o-lator zak voor nodig.

Gumby hasj maak je op dezelfde manier als ice-o-lator, dus met water, wiet en ijsblokjes. Het grootste verschil zit ‘m in de manier waarop je de trichomen (harskristallen) van het water scheidt. Dat doe je bij gumby hasj namelijk niet door te zeven, maar door te wachten dat de trichomen naar beneden zijn gezakt. We hebben het recept voor gumby hasj eerder beschrevenen uitgeprobeerd, en dat werkt uitstekend. Pas de rosin tech toe op je gumby hasj en je hebt dit jaar de kerst van je leven!

(advertentie)