(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De zelfbenoemde wietdokters Kush en Purple nemen hun taken serieus. Nu alle planten gerooid zijn zoals dat heet, moet Tuinesië klaar gemaakt worden voor de winter zodat er volgend jaar weer vol gas buiten gekweekt kan worden. Maar eerst is het tijd voor een groots oogstfeest, en dat vieren de heren met een high wiet-diner.

Aan al het goede komt een eind helaas, maar we zijn er nog niet helemaal gelukkig. Je leest op dit moment namelijk het voorlaatste verslag van dokter Kush en dokter Purple over het heerlijke buitenwietseizoen van 2016. Waar we normaal gesproken onze groei en opbrengst bespreken, bereiden we deze week een lekker wiet-diner voor, stellen we onze boter en andere cannabis-infused recepten samen (van eigen oogst natuurlijk), maken we de tuin winterklaar én blikken we vooruit op het laatste verslag van de meest unieke strain die we dit jaar mochten telen: Cheesus!

Het was me de maandag wel, tijdens het schrijven van ons verslag vorige week… We zijn inmiddels weer een week verder en op de laatste knipwerkzaamheden na zit alles nu in kannen en kruiken. Op de lip brandt een Frisian Duck, de bessensmaak is aan, net als de verkwikkende filosofische high. Hoogste tijd voor een kort verslag over onze wietmaaltijd waarin we vertellen welke soorten we waarvoor gebruiken, en afsluiten met de handelingen die we hebben gedaan om de tuin winterklaar te maken.

We gebruiken een deel van de boter van de oogst van vorig jaar welke bestaat uit de combinatie van: 2/5e euforia, 1/5e Black domina, 1/5e early girl en 1/5e lavender. De boter is getrokken in knipresten en gruis. Daarnaast maken we nog een verse pan boter van de resten van dit jaar!

Wat staat op het menu?

  • Pompoensoep met wietboter van vorig jaar met knoflook stokbrood
  • Bladerdeeg bolletjes met spinazie, fetakaas en Cheesus
  • Een ovenschotel gekleurde wortels, paarse asperges, Frisian Duck en honingmarinade

We pauzeren met een wandeling voor we beginnen aan het hoofdgerecht…

  • Kalkoen met brandied cranberry, gevuld met gruis van de Black Afghani
  • Gepofte zoete truffel en paarse aardappel
  • Zalmfilet
  • Salade

We sluiten het diner in stijl af met een heerlijk high dessert

  • Appeltaart met wietboter en roomijs
  • Een kop warme chocolademelk met Polm van coffeeshop Kosbor in Maastricht

Hoe voegen we de cannabis toe?

De infusies worden gedaan door in de soep en op het brood de boter te doen Daarnaast gebruiken we bij de wortels een dressing gemaakt van honing, kleine wiettopjes en yoghurt. De wiet wordt verwarmd in de oven terwijl deze een paar uur in een marinade heeft gelegen. Vervolgens wordt de yoghurt toegevoegd waardoor de THC beter wordt opgenomen. De heerlijke kruidige smaak van de Frisian Duck zal hierin helemaal tot zijn recht komen, dat hopen we althans 😉

img_2287

Tussen al het werk in Kookanië door mag er natuurlijk gerookt worden. Hier een heerlijke AutoBrooklyn Sunrise wiet uit 2016

De kalkoen zal worden bereid op de normale manier, hier voegen we later naar wens een jus met wietboter aan toe. Voor de echte die hard zal zijn stukje kalkoen nog 10 minuten langer de oven in gaan, alwaar het op een lage temperatuur mag doorbakken in wietboter met een dressing van Frisian Duck en honing naar smaak. Ondertussen zal de vuurkorf ook op zijn einde zijn waardoor de gepofte aardappels, truffel aardappels en paarse aardappels een heerlijk krokant wiet-kruidenboter laagje hebben gekregen.

De appeltaart bakken we simpelweg door een deel van de gewone boter in het recept te vervangen met wietboter. En de chocolademelk zal een kleine 5 minuten moeten staan zodat de Polm de kans krijgt om op te lossen in het vet van de slagroom en de melk.

img_2483

Een greep uit de voorraad die Kush en Purple dit jaar flink hebben aangevuld.

Het winterklaar maken van Tuinesië

Het winterklaar maken van Tuinesië was een van de slimste en meest belangrijke taken. We hebben alle kuipen leeg gemaakt en de kluiten op een hoop gegooid. Deze zijn uit elkaar getrokken met een schep zodat de wortels rustig kunnen ontbinden. De aarde zal volgend jaar zijn tweede ronde draaien. Daarnaast zullen we wormen toevoegen vanaf februari/maart. De kas is gepoetst en alle plooien zijn uit het zijl gestreken. De bamboestokken zijn in de container gemikt net als de meeste takken. Volgend jaar een nieuwe ronde met nieuwe kansen dus!

Volgende week: Lezen jullie ons laatste verslag over de voor ons beste strain van het jaar: Cheesus. Ook weten we dan eindelijk wat de definitieve opbrengst is, wij schrokken er wel van in positieve zin dan… Daarnaast laten we jullie foto’s zien van het cannabis-infused-thanksgiving diner, dat wordt dus een mooie update! Voor nu nog wat foto’s van een paar mooie buds, onze stash die we gebruiken en de potten waar onze buitenwiet 4 weken lang in heeft gecured. Tot dan!

(advertentie)